Цветанов скочи на ДПС и "Атака": Само създават страх!

Политика

19-10-2012, 09:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В ГЕРБ били против противопоставянето между българската общност

В смесените райони се създава напрежение когато идват избори и когато определени политици смятат, че по този начин могат да привлекат повече гласоподаватели, обяви в Русе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Защо трябва да се противопоставяме? Това всъщност е угодно на ДПС да смятат, че те могат да монополизират и да държат мюсюлманската общност, а пък "Атака" да могат да провокират поведение, което всъщност да бъде за противопоставяне спрямо българските мюсюлмани. Не искам да участвам в такава политика", отсече той.

По думите му преди избори се засилва популизма сред малките партии, които никога няма да могат да влязат в управлението.

"Говоря за "Атака", говоря за малките партийки, които в момента могат да си говорят каквото си искат. Днес, когато си в опозиция, ти е позволено всичко, защото можеш да говориш, да обещаваш. Ние сме национално отговорна партия. Единственото към което се стремим е да няма противопоставяне между българската общност", допълни дясната ръка на Бойко Борисов.


По думите му най-лесното е в момента ГЕРБ да мине в популизма и да направи необосновано предизборно харчене на средства.

"премиерът каза: Нека ние да показваме какво сме направили, нека да говорим това, което искаме да реализираме, и хората да са тези, които да преценят дали това е добре. За 20-годишен период на демокрация - кажете ми кога сте имали период от 3 години в управлението на едно правителство, в който да има толкова неща, които да са се случили, и това се случва в условията на тежка финансова криза", завърши Цветан Цветанов.