ЕНП възхитена от Бойко

Политика

19-10-2012, 10:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мартенс и Дол зоват българите да подкрепят на изборите ГЕРБ

Лидерът на Европейската народна партияВилфрид Мартенс и председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Жозеф Дол изразиха единната си подкрепа за българския премиер Бойко Борисов, неговото правителство, както и за партия ГЕРБ.

"Аз съм възхитен от стабилното и далновидно правителство, което има България и което е способно да взема правилните решения в трудната ситуация на икономическа и финансова криза. През последните три години, откакто e на власт правителството на Бойко Борисов, България се върна на заслуженото си място в европейското семейство и се доказа като надежден партньор", заяви Вилфрид Мартенс.

По думите му българското правителство показва силна политическа воля и успешно провежда впечатляващи реформи, като същевременно спазва стриктно правилата за финансова дисциплина и задържа ниски нивата на дълг.

"Очаквам скоро да се срещна с премиера Борисов в София и да го поздравя от името на ЕНП за отличната работа", добави Мартенс.

"Правителството на ГЕРБ не се поддаде на популистките призиви на социалистите, които дърпат България назад. Всъщност правителството превърна България в пример за справяне с икономическата криза. Цялото политическо семейство на ЕНП категорично подкрепя смелите и успешни реформи на премиера Борисов. Убедени сме, че българите отново ще дадат подкрепата си за ГЕРБ на предстоящите избори", подчерта на свой ред Жозеф Дол.