Секссимвол с рубенсови форми? У нас не, на запад - Yeah!

Булевард

19-10-2012, 19:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Все повече пълни жени са в мокрите сънища на мъжете

За всеки влак си имало пътници, но каквото и да си говорим през последните десетилетия властват секссимволи със строго определени пропорции.

И докато в модните среди си имат едва ли не закони за размерите на ханш, гръдна обиколка и талия, то звездите от шоубизнеса влизат в мокрите сънища на милиони мъже със съвсем различна осанка.

Сред секссимволите започват да се открояват все повече жени с рубенсови форми, далеч от познатото 90/60/90.

Бионсе години наред утвърждава правилото, че изгледа отзад може да бъде апетитен и с далеч по-голяма площ от налаганите в модните списания.

Певицата неведнъж е била избирана за най-красива жена на годината от различни медии, където се чува мъжкото мнение.

Нейна достойна последователка е натрупалата покрай риалити предавания слава Ким Кардашиян. "Американската Златка" не пропуска да демонстрира с прилепнали дрехи своята фигура, която от кръста надолу не би попаднала в нито един моден каталог. Но това не пречи да бъде една от най-желаните жени. Засега щастливецът, който се радва на нейните извивки е популярният рапър Кание Уест. Певецът има собствена модна линия, но парадоксално или не, Ким няма как да й бъде рекламно лице. Просто фигурата не й позволява да носи тоалетите.

Напоследък на унищожителния огън на критиката е поставена Кристина Агилера. 31-годишната изпълнителка натрупа доста килца, като нейният размер дори уплаши продуцентите й. Но Агилера ги постави на мястото им като заяви, че тя е сключила договор с тях да пее, а не да ходи по ревюта. И е категорична, че се харесва с извънгабаритното си тяло. Все повече американци изразяват подкрепата си към нея и твърдят, че е станала по-секси. И с радост приемат новината, че любимката им не обича да затормозява тялото си с бельо.

Подобно изказване у нас би предизивкало лавина от присмех и подигравки, тъй като в България продължават да са си на мода по-слабичките жени.

По някакъв странен начин у нас секссимволите са се появявали от определени среди. На мода в средата на 80-те години на миналия век бяха гимнастичките, след промените на пиедестал бяха издигнати манекенките, а тяхната слава в един момент премина към актрисите, после фолкпевиците и плеймейтките.

Сега най-актуални са от кино и плейбой средите. След възхода и падението като сексимвол на Йоанна Буковска, чийто пик бе по време на излъчването на сериала "Дунав мост", тя бе заместена успешно от нейни колежки като Радина Кърджилова, Елен Колева, Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска. За мъжкото внимание те обаче имат доста солидна конкуренция от момичета, които са известни с известността си. Красавици, които са натрупали славата с голи сесии в мъжките списания. Те може да нямат и един ден трудов стаж, но пък са познати на цяла България, дори странно са определяни като част от родния ВИП.

Тук веднага изплуват имената на плеймейтките Златка Димитрова, Златка Райкова и Николета Лозанова. Те също никога няма да бъдат манекенки заради природните им дадености, но пък са сред секссимволите с марка BG. Николета Лозанова дори "гастролира" на кориците на няколко чужди еротични издания. Интересът към нея е по-голям и заради факта, че оплете в мрежите си българският национал Валери Божинов и дори се омъжи за него. Което не успя да направи фолк певицата Алисия, която го дари със син Валери-младши.

Независимо в каква сфера са известни родните секссимволи едно нещо ги обединява. И това е, че сред тях няма с наднормено тегло, а ако гръдната обиколка надвишава обичайните размери и пропорции това се дължи единствено на доктори, които искат да им спестят мъките да работят.