Осъдиха депутат на ДПС за подкуп

Крими

19-10-2012, 13:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Софийски градски съд отсече - 4 години за Митхат Табаков

Софийски градски съд осъди на 4 години затвор депутата от ДПС Митхат Табаков, предаде БГНЕС.

Митхат Табаков е подсъдим за това, че през 2004 година като кмет на община Дулово е поискал и взел подкуп от 10 000 лева от управителя на "Водоснабдяване"-Силистра Петко Горбанов.

 

Самият Табаков твърди, че не е получавал никакъв подкуп, а всъщност е взел парите назаем, за да ремонтира автомобила си.


Съдът постанови присъдата да бъде излежана при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Табаков трябва да заплати глоба от 5 хиляди лева и да върне в полза на държавата взетия подкуп от 10 хиляди лева.

 

След като чу решението на съда бившият депутат заяви, че ще обжалва присъдата, която по думите му показва характера на действията на поръчковата прокуратура. „Аз престъпление не съм извършил. Не съм взимал подкуп. Това са едни смешни обвинения, на базата на един документ, който аз го видях след 9 години за първи път в досъдебното производство", коментира Табаков.

 

Това е второ дело срещу народния представител. В края на миналата година Софийският градски съд го осъди на 5 години затвор по дело за сключване на неизгодна сделка, като Табаков обжалва решението.