6 месеца заплахи вместо заплати за строители на АМ "Тракия"

Региони

19-10-2012, 15:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Подизпълнители готвят протести и блокиране на магистралата

Строители предупредиха, че ще излязат на протест и ще затворят магистрала "Тракия".

 Причината е, че не са получавали парите си от половин година, съобщава БГНЕС.

"Гладът е над всичко по принцип. Така е, това е нашата съдба. Към момента, нашите семейства са в такова положение, че ножът ни опря до кокала", каза Асен Башев, управител на "Башев Транс" ЕООД.

Неговата фирма е една от наемателите към "Пътища Стара Загора" ЕАД, която не им е плащала задълженията си по договор от април тази година.

Башев показва документи, според които "Пътища Стара Загора" му дължи 182 864, 73 лева.

В неговото положение са още няколко фирми, на които от "Пътища Стара Загора" не са се разплатили с между 3-6 милиона.

„Или да се разплатят, или да ставаме крадци , за да си храним семействата си или другия вариант е... трябва да умираме това е – до там я докараха". Така описа Башев безизходицата, в която е попадал, без да е виновен.

Той дори е предупредил общината и местната полиция, че ако скоро не им платят ще преминат към гражданско неподчинение и ще затворят участъка от магистралата.

"Готови сме на всичко, ние нямаме вече друг избор. Изборът ни е единствено... ако искат да ни арестуват, ако искат да ни съставят актове, каквото искат да правят. Казах им да ни приготвят повече килии, но няма да спрем, решили сме. Просто нямаме друг избор", допълни Асен Башев.

От "Пътища Стара Загора" ЕАД засега запазват мълчание. От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пък обясниха, че са изпратили запитване до изпълнителя на Лот 4 с искане за информация за проблема с разплащането към фирмите.