Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

19-10-2012, 20:21

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 20 октомври

Кърджали
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Кърджали в тържественото честване на 100-годишнината от Балканската война и освобождението на Кърджали. Държавният глава
ще присъства на тържествената заря-проверка на площад „Освобождение” в града, където ще произнесе слово.
Бистрица
В 12:00 часа в центъра на Бистрица доброволци и членове на ръководството на "Движение България на гражданите" ще посадят дъбово дръвче - символ на партията.
Малко Търново
Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова и кметът на Малко Търново Илиян Янчев официално ще открият новоизградения посетителски център в с. Граматиково, Малко Търново. Церемонията ще се проведе от 11.00 часа.
Варна
Народните представители от ГЕРБ - Варна Лилия Христова и Емил Радев ще се срещнат със спортните клубове по гимнастика от 10:00 ч. в зала „Простор“.
От 13:00 часа Лилия Христова ще проведе среща с Детския парламент към Общински детски комплекс Варна, която ще се състои в сградата на радио Варна.

Осма редовна областна конференция на ДПС ще се проведе във Варна от 13.00 часа в зала 1 във Фестивален и конгресен център.
Пловдив
От 14.00 часа в „Парк хотел Империал“ в Пловдив министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще приветства участниците в Шестата национална конференция по Болнична фармация на тема: ,,Болничният фармацевт във фокуса на промените в здравеопазването в България".
Научна конференция с международно участие ,,Хранителната наука, техника и технологии - 2012” ще се проведе в Университета по хранителни технологии – Пловдив на 19 и 20-ти октомври.
Благоевград
Бившият волейболен национал Андрей Жеков ще проведе тренировки с млади таланти във волейбола от Благоевград и региона. Разпределителят ще участва в открита тренировка - волейболен камп, който ще се проведе от 10.30 часа в зала „Скаптопара”.
Видин
От 9:00ч. ще се проведе Димитровденско математическо състезание с участието на ученици от 3 до 12 клас от всички видински училища – ПМГ „Екзарх Антим I” и ОУ „Иван Вазов”. От 18:00ч. ще се състои концерт на група ERINEY - крепостта „Баба Вида”.
с. Плаково
В 17.00 ч. в центъра на село Плаково ще бъдат поднесени цветя на Паметника на загиналите жители на селото във войните.
В 18.00 ч. в салона на читалището ще се състои концерт на квартет „Войн”.
Събитията са част от цялостната програмата на Община Велико Търново за тържествено честване на 100-годишнината от войните за национално обединение.

Асоциацията на българите в Украйна официално ще открие на 20 октомври в Болград Мемориала на българските опълченци, участници в Руско-турската освободителна война от 1877 - 1878 г.