Мистерия в съда: 5-има антимафиоти вардят мъж с качулка и каска

Архив Бургас

19-10-2012, 12:52

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Според запознати вероятно са били провеждани разпити пред съдия на защитени свидетели, свързани с делото на Михаил Менашки

Мъж, скрит под качулка и с каска на главата е варденото лице от 5-имата антимафиоти, които от стояха на пост пред една от залите на Бургаския окръжен съд.

Според запознати вероятно вътре са били провеждани разпити на защитени свидетели, свързани с делото на Михаил Менашки.

Все още обаче официална информация за случващото се в съда няма. Антимафиотите по всяка вероятност са от сектор Криминална полиция, а не служители на ГДБОП.

Както BurgasUtre вече писа спецченгетата повече от 2 часа стояха в пълно снаряжение пред зала N7 в съда, където преди време течеше процесът срещу ексбаретата Петко Лисичков за смъртта на Голямата Рижа.

Преди броени минути от залата бе изведен най-напред скритият под качулката на зелена жилетка мъж, който бе докаран около 11 ч. Той бе окован с белезници, видя репортер на BurgasUtre.

На излизане от съдебната зала мъжът бе разпънал като щит пред лицето си книга, която го скриваше напълно.

Минути по-късно от залата излезе втори човек, около когото спецченгетата се наредиха като щит. Той бе с качулка на главата и каска, която напълно скри лицето му. Мъжът бе качен в асансьора на съда, който се отправи изненадващо нагоре. 

Пред служебния вход на палатата пък два буса с плевенска регистрация чакаха излизането на странната група.  Зад волана на едното возило в готовност да потегли стоеше антимафиот.