ВМРО на марш срещу "циганската престъпност" в София

Мисия София

20-10-2012, 08:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Шествието на воеводите тръгва в неделя следобед от кв. "Надежда"

ВМРО организира шествие срещу "безнаказаната циганска престъпност".

Под надслов: "Няма да забравим, няма да простим!", несъгласните с беззаконието и затварянето на очи пред престъпленията, ще се съберат в 18.30 ч. в неделя на ъгъла на бул. "Ломско шосе"и ул. "Бели Дунав" в кв. "Надежда" (метростанция "Бели Дунав") в столицата.

Според ВМРО, отпадането на циганските общности от системата на образованието, пазара на труда и обществото въобще, е основен проблем за България.

"При настоящите катастрофални демографски тенденции в рамките на десетилетия, страната ни ще изпитва огромни проблеми с мащабни несоциализирани групи", посочват като довод от партията.

"За съжаление, у нас вече може да се говори за Цигански въпрос. Ние сме длъжни да го решим – със или без желанието на самите цигани, пише в листовката", разпространявана от ВМРО в София.

"Циганският въпрос е най-вече наш въпрос. И ако не намерим решението за него, неминуеми са етническите сблъсъци", категорично е становището на воеводите.

Към този момент над 500 души са заявили в социалната мрежа (https://www.facebook.com/events/295982733850104/?fref=ts), че може да се присъединят към демонстрацията.

От ВМРО се надяват, че столичани ще се присъединяват по маршрута на марша и ще покажат, че осъзнават отговорността си към живота в България, както и, че решение на проблема има, а то зависи само от нас.