Мъжът, помлял с Голфа си "Фаетон"-а на Московски, не ще в болница

Шофьорът не е бил пиян, но пък е бил добър познайник на МВР

Предизвикалият тежката катастрофа край село Голец, в която пострада министър Ивайло Московски, е отказал да бъде настанен в Ловешката болница за наблюдение, съобщи за БТА директорът на здравното заведение д-р Тихомир Бенев.

По думите му той не е бил сериозно пострадал, имал само леки охлузвания.

Шефът на полицията в Ловеч комисар Георги Иванов уточни, че вчера след катастрофата дрегерът е отчел, че 35-годишният шофьор не е бил употребил.

При разпита му казал за че видял как няма коли насреща и преценил, че ще може да изпревари колоната. От полицията допълват, че шофьорът е хващан и с други провинения на пътя - с алкохол, два пъти с превишена скорост, а и за причиняване на катастрофа.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък коментира, че животът на министъра е вън от опасност – той е само с изкълчена длан след тежкия челен удар.

"Много неприятен инцидент, но е хубавото, че при него няма хора, които да са с опасност за живота. Надявам се, че след процедурите, които са предприети ще бъдат възстановени в съвсем кратки срокове", допълни той.

МВР шефът обяви още, че вече има образувано досъдебно производство.

Както вчера само Bulgariautre.bg ви съобщи транспортният министър Ивайло Москвоски и останалите трима ранени в катастрофиралия Фолскваген "Фаетон", са били без предпазни колани.

Това сподели пред наш екип полицай, който се е озовал на мястото на ПТП-то.