Мистерията разгадана: Спецченгетата в съда заради свидетел срещу Кела

Крими

20-10-2012, 18:19

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Защитеният свидетел бил на разпит пред съдия по частично възобновеното дело срещу Пламен Дишков, научи BurgasUtre

Разпит пред съдия на защитен свидетел по частично възобновеното дело срещу Пламен Дишков - Кела е причината спецченгета да завардят вчера един от коридорите на Бургаския окръжен съд, научи Burgasutre.

 

Както вече съобщихме тежковъоръжен ескорт докара двама мъже вчера сутринта в зала N7 на съдебната палата. Единият от тях бе охраняван от 5-има спецченгета, освен това бе екипиран с шлем и бронежилетка. Оказа се, че това е защитен свидетел по делото срещу Кела, който пък пристигна в съда окован с белезници, скрит под качулката на зелен анорак и с плътно прилепен пред лицето тефтер, за да остане самоличността му пълна мистерия. 

 

Делото срещу Пламен Дишков като поръчител на убийството на месарския бос Димитър Стаматов - Мастара, който бе убит с един изстрел близо до сърцето на 21 ноември 2002 г., беше възобновено след като 20-годишната му задочна присъда падна с решение на ВКС през май т.г.

В края на юли известният затворник поиска промяна на мярката си за неотклонение след като ключов свидетел се отметна от показанията си. Свободата обаче му беше отказана с мотива, че най-вероятно пак ще се укрие след като повече от 10 г. е бил в неизвестност.

 

Присъдите на другите двама за мократа поръчка останаха в сила. Бойко Стоянов в момента излежава 20 години като физически извършител на убийството. Вторият помагач Тони Неделчев е с 16-годишна присъда.