Минимум 600 лева стартова заплата в кол център в Пловдив

Архив Пловдив

21-10-2012, 10:14

Снимка:

пресцентър на община Марица

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Компания, обслужваща мобилни оператори, търси хора с перфектен български, немски, холандски и още над 20 езика

Минимум 600 лева ще е стартовата заплата в кол център, който ще разкрие нови работни места в Пловдив. Една от водещите фирми в този бранш у нас ще открие център и в нашия град до 2 месеца, стана ясно на първия Панаир на работата Job Fair. Компанията обслужва два от българските мобилни оператора, ДСК и много международни фирми, които консултират клиентите си по телефона.

„Ще търсим хора с правилен български и над 20 чужди езици. Тези, които владеят редки езици като холандски, чешки са по-добре платени от най-масовия – английския. Тук в Пловдив ще наемем първоначално около 30-ина човека, но тенденцията е да увеличим екипа“, каза за Plovdivutre Ивелина Христова, специалист Човешки ресурси.

Фирмата ще започне изпълнението на нови проекти в Пловдив, а вече разработените ще продължат да се обслужват от столицата. Обучават кадрите и с времето им дават възможност да се изкачват на по-платени позиции. „По-опитните и тези, които заемат отговорни длъжности поличават четирицифрени заплати“, добави Христова. Компанията стимулира работещите и с различни безплатни обучения и други привилегии.

Добър избор за студентите, които са близо до финалната точка на завършването си са стипендиантските програми и неплатените стажове в реална обстановка. Такива предлагат Либхер и Сосиете Женерал Експресбанк. „Стпендианти ще търсим за два от отделите си – Производствена техника и Конструктивен отдел“, каза за Plovdivutre Иванка Казакова от Либхер. До завършването си студентите ще получат стипендия от фирмата, но изискването е успехът им да е над 4, 50 и да нямат невзети изпити.

Първият регионален Job Fair събра над 50 представители на бизнеса и водещи фирми у нас като „Либхер“, „Бела България“, „Матраци Тед“, „Дестинация България“, „Алфа Сот“, „Анди“, „Изи консулт“, Сосиете Женерал Експесбанк, „Алианц“, „Софика Груп“, „Домейн Юстина“, „Балканкар Рекорд“ и други. Организатори са общините Марица и Пловдив.