Барса получи 4 гола, но победи

Спорт

21-10-2012, 09:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Каталунците сразиха Ла Коруня с 5:4 като гости

С хеттрик на Лео Меси, човек по-малко, луд мач преминал през напрежение, нерви и невероятни изпълнения, каталунците постигнаха поредната си победа в първенството на Испания. Този път те се наложиха над Ла Коруня с 5:4, съобщава SPORTLINE.BG.

Двубоят започна отлично за гостите, след като още в 3-та минута Франсеск Фабрегас пусна отлично извеждащо подаване към Жорди Алба, който излезе сам срещу Арасубиа и стреля покрай него за 0:1.

Каталунците удвоиха своята преднина в 8-та минута, чрез Иниеста, който подаде към Меси, а той продължи към Кристиан Тейо, който влезе на скорост в наказателното поле и прокара кълбото между краката на Арансубиа.

Барселона поведе с 3:0 в 18-та минута, с гол на Меси, който разстреля Арансубиа от границата на наказателното поле на Ла Коруня. В 26-та минута Масчерано фаулира Рики, а съдията Парадас Ромеро вкара нарушението в наказателното поле на Барселона и свири дузпа за домакините от Ла Коруня. Наказателният удар бе реализиран от Пици в 27-та минута.

Домакините се върнаха в мача в 37-та минута, когато Бергантиньос стреля от около 15 метра, а Виктор Валдес не се намеси добре и от ръцете му топката влезе във вратата на каталунците за 2:3. Малко по-късно Барселона отбеляза четвърти гол в 44-та минута, когато Фабрегас и Меси направиха двойно подаване, след което аржентинецът прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ла Коруня.

Отлично започна второто полувреме за домакините, когота те намалиха пасива си с гол на Пици Той стреля от фаул и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Валдес, който отново не се намеси по най-добрия начин.

Съдията Парадас Ромеро изгони с втори жълт картон Хавиер Масчерано в 50-та минута и гостите останаха с човек по-малко.

Въпреки численото си превъзходство, домакините отново бяха наказани от невероятния и в този мач Лионел Меси, който оформи своя хеттрик в срещата в 78-та минута, когато премина трима футболисти на Ла Коруня и с премерен удар от границата на наказателното поле прати топката в левия ъгъл на вратата на Арансубиа за 5:3. Ла Коруня обаче бързо върна попадението, след като Жорди  Алба, си отбеляза много красив автогол.

До края на мача домакините се опитаха да стигнат до изравнителен гол, но играчите на Барселона задържаха преднината си.

След този успех Барселона има актив от 22 точки и продължава да е лидер в Примера дивисион. Ла Коруня е в зоната на изпадащите, като заема осемнайсто място със скромните 6 точки.