Разпитват 65 за автобуса ковчег на "Ентуртранс"

Крими

21-10-2012, 12:40

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Утре процесът стартира в Бургаския окръжен съд

65 свидетели ще разкажат какво точно се е случило на 15 юни 2011 г., когато на магистрала "Тракия" автобус на бургаската фирма "Ентруртранс" избухна в пламъци. 

В адската катастрофа загинаха 8 души, а девета жертва издъхна дни по-късно в болницата.

След множество процесуални действия и преместване на делото от Пловдив в Бургас, от където са както тримата обвиняеми, така и над 30 свидетели, утре процесът стартира в Бургаския окръжен съд. 65-те свидетели, призовани по делото, ще трябва да се върнат в спомените си за кошмарната нощ и да разкажат в детайли за нея.

Както BurgasUtre вече писа според държавното обвинение виновни за нея са Ениз Ченгел, собственик на фирмата превозвач "Ентуртранс", шофьорът на злополучния рейс Светослав Димитров и Николай Точев, който бе ръководител група "Транспорт" към фирмата.

Прокуратурата обвинява Точев и Ченгел в немърливо изпълнение на служебните си задължения. Шофьорът пък е нарушил законите за движение по пътищата и причинил смърт по непредпазливост, сочи още обвинителният акт.

Там с подробности са посочени 11 пострадали с тежки и средни телесни повреди, които ще бъдат призовани като свидетели в процеса.

Първоначално делото трябваше да се гледа от пловдивски магистрати. След решение на ВКС обаче по искане на съдия-докладчик от Пловдив делото бе пренасочено към Бургас. Основна причина за това е фактът, че и тримата подсъдими са от Бургаско, тук живеят и 36 от общо 65-те свидетели в процеса.