НДСВ иска всички анализи за "Белене" да бъдат достъпни

Политика

21-10-2012, 15:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Жълтите" се готвят за изборите, не искат статуквото на ГЕРБ

Референдум трябва да има. Може въпросът да не е най-добрият, но под него са се подписали половин милион граждани, заяви в Силистра лидерът на НДСВ Христина Христова.

Късно снощи Политическият съвет партията, след обсъждане на темата за искания референдум, излезе с позиция, че трябва да се проведе допитването. В нея се казва още, че ГЕРБ не може да редактира поставения вече въпрос, ако се спазва законодателството и Конституцията у нас.

БСП зададоха неподходящ въпрос, а ГЕРБ вмениха на НС да взема решения по инвестиционни въпроси и референдум трябва да има. Правителството е длъжно обаче да публикува цялостния анализ, оценката и доклада на консултанта HSBC за АЕЦ "Белене", коментира членът на ПС Яни Янев.

НДСВ се готви активно за избори и ще се бори за вредното статукво на ГЕРБ, обяви Христина Христова.

Ще работим за обединение, защото сме убедени, че това е правилният път и защото както стабилността на държавата, така и демокрацията са застрашени, подчерта тя.

Тя коментира и Бюджет 2013 като заяви, че той не дава глътка въздух нито на хората, нито на бизнеса и единственият приоритет е МВР.