Канарите недоволни от съдийството на Сватбата

Спорт

21-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Ивайло Стоянов спестил червен картон на Бодуров за удар без топка, от Ботев се чудят дали да пускат жалба

Ръководството на Ботев (Пд) подкрепи недоволството на Христо Стоичков към съдията на мача в Ловеч. Треньорът на Литекс нападна Ивайло Стоянов - Сватбата за работата му в дербито днес, което завърши в полза на канарчетата (1:0).

 

Спортният директор на Ботев Сашо Александров - Кривия също се изказа доста критично за представянето на рефера. Той дори заяви, че смята да изгледа внимателно видеозапис на двубоя и тогава ще реши дали клубът да не пусне и жалба.

 

"Ние трябва да имаме повече претенции към съдията”, коментира Кривия. „Ударът на Бодуров без топка беше абсолютен червен картон. Имаше много ситуации, но ще гледаме запис пак, за да преценим дали да пуснем жалба. Сега се радваме на хубавата победа".

 

Според Александров, след гола е било нормално отборът да се прибере в защита и да играе по-дефанзивно.

 

"Рисковано беше, но Литекс е добър отбор, така че победата беше сладка, коментира още той. - И предишните ни мачове не бяха слаби, но тук тежко се играе. Бихме с 1:0, но този резултат вече е в историята. Нашите футболисти имат достатъчно самочувствие и класа, за да се плашат от никого. Феновете ни днес бяха невероятни, така че на никой няма да му е лесно в Пловдив, на ЦСКА - също".