Готвачи агитират за кулинарен туризъм

Архив Бургас

21-10-2012, 01:45

Снимка:

СтандартНюз

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Преди обиколка на културни и исторически обекти групите искали да опитат традиционни вкусотии

Туристи искат кулинарни обиколки из страната, за да опитат нашите гозби. Заедно с почивката на плажа или по време на ски ваканция чужденците се интересували и от българска кухня, пише "Стандарт".

Преди обиколка на културни и исторически обекти групите искали да опитат традиционни вкусотии, смятат топ готвачите у нас. Според тях всеки регион в България мажел да се похвали с неповторима кулинарна рецепта, която да бъде запазена марка за областта, от която се представя. От Асоциацията на професионалните готвачи твърдят, че все повече чужденци идват у нас заради традиционните български гозби.

Майсторите на изтънчената кухня от цялата страна си дадоха среща във Велико Търново по повод Международния ден на готвача – 20 октомври. Професионалният празник беше отбелязан с тържествено Национално шествие в центъра на града. Техни членове дефилираха през старата столица под звуците на военния духов оркестър. Майсторите, водени от вицепрезидента Иван Манчев, забъркаха изтънчени блюда  на живо пред търновци в парк "Марно поле". Дегустация на различни ястия и напитки беше безплатна, а на финала имаше и традиционни български кебапчета.