Конференция по приемната грижа в София

Мисия София

22-10-2012, 08:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Във форума ще участват представители от над 25 страни

София е домакин на 15-та регионална конференция на Международната организация по приемна грижа (IFCO), която ще се проведе от 22 до 24 октомври.

Организатори са Фондация "За Нашите Деца" и официалните партньори на конференцията – Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Националната агенция по приемна грижа, Национална мрежа за децата и младежката мрежа Power 4 Youth.

Конференцията e едно от най-значимите събития в световен мащаб в областта на приемната грижа, по време на което си дават среща специалисти от системата за закрила на детето, приемни семейства, експерти от неправителствени организации и учени от цял свят.

Четирите дни на конференцията ще бъдат форум и ценно поле за обмен на опит, обучение и създаване на полезни контакти.
В тазгодишната конференция ще вземат участие представители от над 25 държави, сред които Индия, Китай, Япония, Нова Зеландия, Канада, САЩ и много европейски страни.

Участници ще бъдат и десетки деца и младежи, които са израснали в социални домове или приемни семейства, както и много приемни родители и професионалисти в системата за закрила на детето както от България, така и от чужбина.