Санират над 30 училища и забавачки в София

Мисия София

22-10-2012, 08:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

40 училища и градини са цялостно санирани, а частично – 90%

Над 30 училища и детски градини ще бъдат с нови дограми, покриви, елинсталации, икономични крушки и т.н.

"23 забавачки и 3 училища ще бъдат цялостно санирани догодина със средства от фонд "Козлодуй", съобщава за "Монитор" зам.-кметът с ресор строителство Ирина Савина.

2 млн. лв. ще са от фонда, а останалите ще са от бюджета на кметството. С европари и с приходи от приватизация ще бъдат направени енергийно ефективни още училища, но точният им брой ще стане ясен в края на годината.

Детските градини и школата, които ще бъдат обновени с пари от фонд "Козлодуй" през 2013 г., са в районите "Слатина", "Красно село", "Студентски", "Изгрев", "Витоша", "Лозенец", "Подуяне", "Младост", "Искър" и "Сердика".

През тази година Столичната община санира цялостно 55 училища и детски градини с над 15 млн. лв. Досега 40 училища и градини са цялостно санирани. При 90% от школата и забавачките енергийната ефективност е внедрена частично – с нови дограми и покриви.

3 школа ще бъдат конструктивно укрепени през следващата година. Тогава врати отново трябва да отвори 90-о СОУ в "Люлин", на което падна част от стена няколко седмици след земетресението от 22 май. На него ще му бъде направен основен ремонт за над 500 000 лв.