Санират над 30 училища и забавачки в София

Мисия София

22-10-2012, 08:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

40 училища и градини са цялостно санирани, а частично – 90%

Над 30 училища и детски градини ще бъдат с нови дограми, покриви, елинсталации, икономични крушки и т.н.

"23 забавачки и 3 училища ще бъдат цялостно санирани догодина със средства от фонд "Козлодуй", съобщава за "Монитор" зам.-кметът с ресор строителство Ирина Савина.

2 млн. лв. ще са от фонда, а останалите ще са от бюджета на кметството. С европари и с приходи от приватизация ще бъдат направени енергийно ефективни още училища, но точният им брой ще стане ясен в края на годината.

Детските градини и школата, които ще бъдат обновени с пари от фонд "Козлодуй" през 2013 г., са в районите "Слатина", "Красно село", "Студентски", "Изгрев", "Витоша", "Лозенец", "Подуяне", "Младост", "Искър" и "Сердика".

През тази година Столичната община санира цялостно 55 училища и детски градини с над 15 млн. лв. Досега 40 училища и градини са цялостно санирани. При 90% от школата и забавачките енергийната ефективност е внедрена частично – с нови дограми и покриви.

3 школа ще бъдат конструктивно укрепени през следващата година. Тогава врати отново трябва да отвори 90-о СОУ в "Люлин", на което падна част от стена няколко седмици след земетресението от 22 май. На него ще му бъде направен основен ремонт за над 500 000 лв.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"