Педофили, крадци и измамници дебнат в нета

Крими

22-10-2012, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Вицепремиерът Цветанов предупреждава за опасностите

Интернет пространството е пространство без граници, това може да бъде мотивация, за да можем да противодействаме на заплахата от киберпрестъпността за националната сигурност на всяка държава, но и за всеки потребител на интернет.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на „Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа”.

Той посочи като основни заплахи в мрежата педофилията, кражбата на лични данни, източване на банкови кредитни карти и др.

Форумът се провежда за втора поредна година в София и е под патронажа на министър Цветанов.
Ние трябва да се грижим за децата и да ги предпазим от това, което може да им се случи, каза Цветанов. Той благодари на фондация „Америка за България” за провеждането на конференцията през 2011 г. „Тази конференция произведе една регионална платформа, която обедини усилията на всички участници, за да можем да уеднаквим стандартите и да провеждаме адекватна политика, каза Цветанов, цитиран от "Фокус".
България изпълнява Дигиталния дневен ред 2010 г., както и Стокхолмската програма. Миналата седмица завършихме проект за развитието на българската национална платформа в тази посока, финансиран от ЕС. С десетмесечен проект успяхме да допринесем за информираността на потребителите, каза Цветанов. Той посочи, че България си сътрудничи и с ФБР в борбата с киберпрестъпността.