90 СОУ в Люлин отваря отново врати догодина

Мисия София

22-10-2012, 14:40

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

През юни падна фасадна стена на школото

Учебните часове в 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин” в столичния жк „Люлин” ще бъдат възстановени в началото на следващата календарна година, когато приключва първият етап от ремонта.

Това съобщи днес пред журналисти зам.-кметът на Столична община Ирина Савина, цитирана от "Фокус".

Тя провери строителните дейности в училището, което бе затворено в началото на юни т.г., когато заради течове на покрива и вследствие на земетресението от 22 май падна част от фасадния панел.
Ремонтът на 90-то училище в „Люлин” е на два етапа. Първият етап включва демонтаж на бордовите панели, възстановяване на покривната хидроизолация, изграждане на ново стълбище. Вторият етап на ремонта ще включва цялостно благоустрояване на училищния двор и ще започне през юли 2013 година, за да не пречи на учебния процес.
В момента ремонтът не позволява учебните часове да се провеждат в тази сграда.

Ние трябва да гарантираме сигурността и здравето както на учениците, така и на учителския колектив, заради това учебните занятия са изместени в 40 СОУ и е осигурен необходимият транспорт, за да могат най-малките деца да се чувстват сигурни и безопасни, коментира зам.-кметът.
В момента в столицата се ремонтират 16 ясли, четири детски градини и в шест училища протичат строително-ремонти дейности, като до края на месец октомври ще приключат по-голямата част от тях.
Стойността на първия етап от ремонта на 90 СОУ е 1,1 млн. лева.