Пипнаха двойка за разпространение на дрога

Крими

22-10-2012, 15:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В чантата на младото момиче е открита марихуана

Пазарджишки антимафиоти задържаха млад мъж с криминални регистрации и приятелката му за разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена в събота следобед.

На улица в Белово спецполицаите спрели лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 32-годишен пазарджиклия, който пътувал с 18-годишната си приятелка.

В дамската чанта на младото момиче е открита зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Последвала щателна проверка на леката кола. Под капака на двигателя антимафиотите се натъкнали на полиетиленова чанта с още 124 грама марихуана. При претърсванията в жилищата на двамата са намерени три електронни везни и консумативи за пакетиране. Мъжът е известен на органите на реда. Той е регистриран за нанасяне на телесна повреда, разпространение на неистински парични знаци и склоняване към проституция. Срокът на задържане на двамата е удължен от прокуратурата със 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на мъжа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.