СДС няма да погледне назад към "Синята коалиция"

Без цензура

22-10-2012, 17:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Надежда с надежда за единство на СДС и ДСБ

Няма да преразгледаме позицията си, обяви пред Bulgariautre синият лидер Емил Кабаиванов

Преразглеждане на позицията на СДС да не участва в "Синята коалиция" няма да има, категоричен бе пред Bulgariautre.bg синият лидер Емил Кабаиванов.

Думите му идват като отговор на днешните искания на двама бивши лидери на сините -  Надежда Нейнски и Мартин Димитров за обща сбирка на ръководствата на СДС и на ДСБ, на която лидерите им да си стиснат ръцете и обединени сини и тъмносини да се яват на вота догодина.

"Тази история сме я чели вече навремето, когато Петър Стоянов оглави СДС, след като беше президент. Тогава хора, сред които и Надежда Михайлова, сега Нейнски, създадоха "Демократична алтернатива" и пак искаха разни неща. Някой сега да си спомня за тази тяхна алтернатива?", попита настоящият председател на сините.

Според него целта на тези хора е отново да се покажат в медиите и да се заговори за тях.

"Каква фракция създават, искат да говорим за единство, пък създават фракция "Единство" в СДС. Самата думичка фракция означава разделяне", зачуди се Кабаиванов и допълни, че не вижда смисъла от подобно формирование освен личностното оцеляване на хората в него.

Лидерът на СДС обяви още пред Bulgariautre.bg, че симпатизантите на синята идея настояват за самостоятелно участие на партията в изборите през 2013 г.

"Затова самостоятелно ще се явим на изборите", обяви Емил Кабаиванов и допълни, че задкулисните игри са му чужди.