23 октомври: Съкровени мечти и сетивни наслади

Хороскоп

22-10-2012, 23:05

Снимка:

footage.shutterstock.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Скорпион, Луна във Водолей

Астрологична картина на деня: 23 октомври

Във вторник настъпва промяна в енергията и начина, по който Слънцето проявява заложените в него принципи - съзнателни действия, творчество, лично удовлетворение и изява на собствения потенциал като израз на Божественото начало, заложено във всеки от нас. Скорпион е особен знак, носещ характеристики и преживявания, пред които малцина остават равнодушни. Правилата на играта ще се променят, а това ще внесе промяна и в начина, по който се чувстваме, в темите, които ни вълнуват, и средствата, които използваме, за да проектираме и изявим себе си в средата, в която съществуваме. Затова днес, кой повече кой по-малко, ще осъществим промяна, свързана с подсъзнателна трансформация и настройване към новите условия.

Слънцето отново ще актуализира благоприятните предпоставки, очертани от хармоничния обмен между Сатурн и Нептун. Творчески начинания и съкровени мечти ще получат нов стимул за реализация, придобивайки вече конкретни форми и задавайки степента на личния принос и отговорност с конкретни предложения, постъпки и действия. Хората на изкуството, художници, музиканти, танцьори и поети ще почувстват прилив на творческа енергия и ще се радват на висока резултатност от вложените талант и старание. В такива моменти се раждат шедьоври. Да им пожелаем успех, защото, както знаем, красотата ще спаси света, а изкуството е храна за душата и канал за Божествените послания, който винаги е насочвал човешката еволюция.

Онези, които не са благословени с талант, могат да използват този изключително хармоничен момент, за да се потопят на красивия свят на фантазиите и мечтите. В крайна сметка те са тези, от които се раждат нашите цели и реални постижения. Изострената интуиция може да привлече към нас знаци и прозрения, които ще бъдат ценни ориентири в личното самоусъвършенстване и волевото постигане на намеренията ни. Ще нарасне и влечението ни към тайното, непознатото и свръхестественото, което може да провокира интерес към психологията, езотериката и духовните практики целящи постигане на самоконтрол, управление и разгръщане на личния потенциал.

Не толкова резултатно, макар и много приятно ще протича времето за онези, които са посветили първите дни на седмицата за отдих и релаксация. Водните процедури ще бъдат запомнящо се преживяване, а сънят също може да бъде източник на прозрения и духовни преживявания. Изложби, концерти, танцови представления и поетични рецитали ще бъдат източник на душевна и сетивна наслада. 

Работа и бизнес

Денят е подходящ най-вече за творческа работа. Ако професионалните ви ангажименти изискват по-прагматична нагласа просто потърсете начин да подходите творчески към тях. Уместно е също да преустановите за ден активността и да се посветите на размисъл. Така ще можете да чуете по-добре посланията на вътрешния си глас - не ги отхвърляйте, те вероятно ще ви дадат ценни насоки за бъдещето. Въпросите, свързани с дългове, кредитиране и финансови задължения ще придобият особена значимост през следващите дни и ще изискват погасяване на поетите задължения. Помислете как да отговорите на тези изисквания. Отлагането им е малко вероятно.

Здраве, хранeне и красота

Денят е изключително подходящ за релаксиращи практики, водни процедури медитация и съзерцание. Те ще бъдат източник на душевна хармония, а тя е абсолютно необходимо условие за постигането на физическо здраве. Липсата на движение обаче, може да провокира настъпване на застойни процеси в организма.  Можете да отидете пеш на работа или да си направите дълга разходка сред природата - освен ползите от движението, това ще ви даде достатъчно време и  възможност да пообщувате със себе си.