Дървата за огрев удариха 80 лева за кубик

Парите

22-10-2012, 00:00

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Доставката на адрес в рамките на Пловдив е 10 лева

На цени от близо 80 лева за кубик вече се продават нарязаните дърва за огрев в пловдивско. Това показва проверка на Plovdivutre.bg В някои от фирмите габърът върви с 2-3 лева по-скъпо, а дъбът и букът с 2 лева по-евтино. Цената на места обаче се формира на палет, който реално е с около 10-15 процента по-малко от пълния кубик. Ако поръчката включва и доставка на адрес, се добавят 10 лева към сметката на купувача. Заявката се изпълнява в рамките на 2-3 дни.

 

Тези, които търсят по евтини варианти, могат да закупят мека дървесина от склада на общинско предприятие „Паркове и градини”. Цената там е 41 лева на кубик. За целта обаче купувачът ще трябва да осигури собствен транспорт. Ако пък искате твърда дървесина ще се наложи да почакате ново зареждане, каквото се очаква в близкото бъдеще.

 

Брикетите засега се движат между 6,5 и 8,5 пакета в зависимост от вида. Някои от предлаганите на пазара са по-леки – чувалът идва към 20 килограма и затова цената е по-ниска. При въглищата цената е в границата 10,50 -11 лева за чувал от 25 килограма. При поръчка на по-големи количества големите търговци предлагат отстъпка както от цената, така и от разходите за доставка, които идват около 20 лв.