Георги и Иван, очакващи присъдата си в Малайзия, носели наркотика от България

Архив Бургас

22-10-2012, 08:43

Снимка:

в. 24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Дрогата е открита в тайници в куфари, които са пренасяли

"Наркотикът е взет от България, само отпечатъците на Георги са открити. Дрогата е открита в тайници в куфари, които са пренасяли", каза бащата на един от задържаните българи в Малайзия Георги Бакалов Диньо пред bTV.

Отпечатъците не са на сина му, а на момчето със същото име, пътувало с него и Иван.

Иван и Георги Бакалов са задържани на 18 май 2011 г. на международното летище "Султан Исмаил" в Малайзия с 5,6 кг амфетамини на стойност 497 000 долара.

Законите на тази страна предвиждат смърт за далеч по-малки количества наркотици.

На 29 октомври се очаква съдът да произнесе присъдата си.

"В началото на май миналата година брат ми ми каза, че ще опита поредна работа. Ще отиде към морето. Ставаше въпрос за хранителен магазин, разказа сестрата на един от Иван Данилела.

"Това се оказа голяма лъжа. Като ми се обади каза, че е в Малайзия. Каза ми да не се притеснявам, до няколко дни ще бъда в България. Изпрати ми снимка. Каза, че ще ми се обади по скайп, защото телефонните разговори били скъпи", обясни още тя.

"На българската граница няма данни, че те са преминали, но на турската граница ги има, каза бащата на Георги Бакалов Диньо.

Те са пристигнали от Турция през Анталия и Ирак в Малайзия.

Диньо разказа, че синът му е съобщавал на ГДБОП за наркотиците в квартала. Според него и Даниела двете момчета били много наивни, а са станали жертва на престъпна схема.

Георги и Иван твърдят, че са пренасяли виагра. Другият Георги - Георгиев е освободен поради липса на доказателства./ 24 часа