Денс фурии подпалиха атриума на мол "Galleria Burgas"

Архив Бургас

22-10-2012, 16:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Седем часа нон стоп танци в различни жанрове от класически и характерни за различните народи до съвременни, рокендрол и суинг буквално взривиха не само гостите на събитието, но и журито в конкурса.

115 танцьори подпалиха атриума на мол Galleria Burgas в събота по време на първия фестивал за деца и младежи “Mall Galleria Dance Cup 2012”.

Седем часа нон стоп танци в различни жанрове от класически и характерни за различните народи до съвременни, рокендрол и суинг буквално взривиха не само гостите на събитието, но и журито в конкурса. 

В надпреварата се включиха участници от цялата страна, които представиха общо 65 танца. Те бяха разпределени в две възрастови групи – от 8 г. до 16 г. и от 16 г. до 27 г.

Призьорите отличи компетентно шестчленно жури от професионални танцьори, сред които и представители на организаторите - популярните Атанас Месечков, Коста, Алфредо Торес и Ани Дончева.

Грамоти, купи и плакети получиха всички, класирали се от 1 до 5 място във всяка от категориите. Солиден награден фонд от общо 3000 лева и предметни награди за 2 500 лева осигуриха на победителите до 3то място домакините на фестивала - мол Galleria Burgas.

Специалната награда – Купата на мол Galleria Burgas, бе присъдена на младите изпълнители от софийското балетно училище Даниела и Даниел за танца им „Приспивна песен за моето безсъние”.

Десетки клиенти на мол Galleria Burgas останаха до късно в големия атриум на търговско-развлекателния център, за да видят гала концерта на наградените. В завладяващото шоу с виртуозно изпълнение се включиха и танцьорите от Dance Academy Sofia.

Младите състезатели, които не успяха да се включат в първото издание на “Mall Galleria Dance Cup 2012”, ще могат да го направят във втория фестивал на 3 ноември в Стара Загора.

Организатори на Първия танцов фестивал  “Mall Galleria Dance Cup 2012” са мол Galleria Burgas, Mesechkov Dance School и Dance Academy Sofia.

С разнообразни нови инициативи до края на годината бургаският търговско-развлекателен център ще продължава да създава приятна атмосфера, настроение и усмивки за своите  клиенти.