Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Крушов Галет
Победителката в "Lord of the Chefs" изкушава читателите на Bulgariautre.bg
Рецептата
за тестото:
1 ч.ч. брашно
щипка сол
1 ч.л. захар
165 гр. краве масло (нарязано на кубчета и охладено)
60 мл. студена вода
4 круши (почистени и нарязани на филийки)
60 гр захар
5 гр царевично (пшенично) нишесте
1. Смесват се брашното, захарта и щипката сол. Добавя се кравето масло и се стрива с ръце докато се инкорпорира и добие вид на пясък.
2. Добавя се водата и се разбърква. Тестото се меси за кратко, увива се в пластик фолио и се поставя в хладилника да се охлади
3. Същевременно се обелват и се почистват крушите. В отделна купа се смесва захарта с нишестето.
4. Върху набрашнена повърхност се разточва тестото - около 5 мм. Аранжират се крушовите резени и се посипва захарната смес отгоре.
5. Пече се в предварително загрята фурна на 180’С
6. Сервира се с топка сладолед.
Топ Новини