Безплатен спорт за децата в община „Родопи”

Животът

23-10-2012, 13:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Чисто нова спортна зала заработи към училището в пловдивското село Първенец

Чисто нова спортна зала заработи към училището в пловдивското село Първенец. Тя беше открита от кмета на община „Родопи” Пламен Спасов и областният управител Здравко Димитров.

Досега спортната зала в село Първенец беше в окаяно състояние. Сега тя има ново осветление, дограма, ремонтирани бани и тоалетни, а игрището е с нова настилка. В нея се тренира баксетбол, бокс и волейбол, а заявка за трениране са направили и различни танцови състави от общината.

Първи в клуба по бокс се записа кметът Пламен Спасов. В залата освен бокс, може да се тренира фитнес, спортни танци, кикбокс, тенис на маса. Залата е оборудвана с най-новите уреди. Тя може да бъде посещавана както от жителите на община Родопи, така и от пловдивчани. Входът за децата е безплатен, а за възрастните се плаща символична такса. Спортна зала към училището в селото беше напълно обновена с пари по проект „Модерни училища за нашите деца”, чрез който се ремонтираха шест училища в община „Родопи”, като общинската администрация дофинансира начинанието със 720 хиляди лева.