Високи токчета превзеха местния парламент

Пловдив Лайф

23-10-2012, 14:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Илко Илиев в ОбС - като на разходка в курорт

Вчерашната последна преди лятната ваканция сесия на Общинския съвет се превърна и в моден подиум за първите дами и господа на Пловдив. Повечето бяха елегантни или поне се доближиха до това. Нормално е те да изглеждат спретнати, чисти, подредени и умерени, коментираха странични наблюдатели.

Нежният пол бе заложил на по-ярки тонове, рокли и поли до и под коляното, а мъжете- на светли ризи. Е, естествено имаше и изключения. Някои съветнички не пропуснаха повода да разходят нови високи обувки, които по-скоро биха били подходящи за вечерен коктейл. Хубавото е, че за целта бяха подбрали тесни поли с подходяща дължина и с прилична цепка отзад. А още по-хубавото – демонстрираха ги гордо с добре оформени и стегнати крака.

Класацията за най-висок ток по време на последната сесия поведе съветничката от ГЕРБ Татяна Йорданова. За нея се знае, че обича да спортува и това си пролича.

Явно нежният пол в местния парламент е наясно, че хит за лято 2012 са големите атрактивни чанти с катарама. А предпочитаните цветове за най-популярния дамски аксесоар в Обс – Пловдив са червено, бяло, екрю и разбира се - черно.

Дани Каназирева и д-р Лидия Учкунова предпочетоха класиката в цветовете - червеното. И двете се бяха съобразили и с актуалното за летен сезон 2012 – наситено, плътно, алено и дори крещящо. Каназирева бе избрала сако и високи обувки в този цвят, а д-р Учкунова – туника. Като страстна почитателка на перлите тя и този път не изневери на себе си. Напротив – бе подбрала възможно най-дългото колие, за да сложи финална щриха на тоалета си.

Кметът Иван Тотев както обикновено на сесия предпочете строгия тъмен костюм. По примера на своя шеф зам-кметът по "Децата, младежта и спорта" Георги Титюков също се появи с официален класически костюм. Кандидатът за кмет на социалистите и зам-председател на Обс - Пловдив Георги Търновалийски не се беше издокарал в червена риза, а...в светло синя. Предишният кмет и бивш лидер на ДСБ Спас Гърневски заложи на актуална за сезона светлорозова риза.

Болшинството общински съветници също се издокараха в по-светли ризи. Адвокат Георги Колев дори съчета шарена риза с бял спортно-елегантен панталон. В контраст с ярките и светлите тонове, най-младият кадър на ГЕРБ – 25-годишният Пенчо Малинов заложи само на черното.

Най-неглиже от всички местни политици бе Илко Илиев, който нито се беше постарал да избере елегантна риза, нито подходящи обувки. Нахлузил бе от онези - тип кожени чехли. За разлика от предишния мандат, когато оглавяваше ОбС в Пловдив от високата скамейка, сега Илиев явно недоглежда как влиза да гласува новите наредби и закони.