Събориха опасна сграда

Архив Пловдив

23-10-2012, 14:46

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

DStamenova

Всичко от Автора

Полиция и работници принудително бутнаха опасен имот, застрашавал деца

Опасна и грозна сграда изчезва от лицето на пловдивския район “Западен”. До ул. Дивна, 1 са ставали пожари, събирали се клошари, мястото било превърнато в сметище, разказаха съседи на имота.

Мястото е точно срещу Основно училище “Драган Манчов” и Математическата гимназия в града. Тук постоянно минават деца, цяло чудо е, че няма инциденти, казаха от отсрещния блок.

Повече от 3 години е продължила сагата преди да се мине към принудителното събаряне на сградата. Имотът е реституиран преди години. Частният собственик отказвал да предприеме мерки за обезопасяване на конструкцията, въпреки многото констативни протоколи. По съдебен ред районната администрация е стигнала до решението сградата да бъде заличена, а теренът благоустроен.

Бутането няма да излезе евтино, но ще си търсим парите от собственика, каза кметът на "Западен" Десислава Желязкова. Тепърва ще се изготви количествено-стойностна смета, която ще покаже разходите за събаряне на конструкцията от бетон и тухли.

Още 10 опасни сгради застрашават хората в района. Взети са мерки, издадени са констативни протоколи и собствениците ще ги обезопасяват или бутат, съобщиха от администрацията.

В понеделник започва и събаряне на незаконните гаражи.