Само човешката болка остава!

Животът

23-10-2012, 15:10

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

След кървавия ден на летище Бургас - какво има значение

Малката и мирна България бе разтърсена от зловещ атентат. За нас чу целия свят – атентат, тероризъм, камикадзе, 7 жертви, десетки ранени и хиляди страдащи.

Малката България, която все е добра с всички навън, стана мишена на тероризъм.

Балансираната ни външна политика не ни спаси.

Кой го вълнува дали камикадзето се казва Мехди Мохамед Гезли. Какво като ДНК профилът стана ясен часове след атентата, какво значение има и шофьорската книжка на атентатора и истинска ли е или не.

Разбрахаме, че самоубиецът е влязъл у нас преди 4-5 дни по суша, идвайки от страна, член на ЕС. Движението с фалшива лична карта в рамките на Европейския съюз е много по-лесно, отколкото пътуването със самолет, разясниха ни специалисти.

Топченгетата са категорични, че българи не са участвали в атентата, нито са помагали на терористите. Бомбата и детонаторите са внесени отделно.

Виновни за атентата били Хизбулла, Ал Кайда, чеченци,...? Колкото велики експерти има по света и у нас, толкова версии може да публикуваме. Какво значение има истината? /ако изобщо стане ясна/. Тя ще спре ли терора? Ще сложи ли край на невинните мишени, на трупове, кръв, страдание, страх.

Единственото сигурно засега е, че всеки злодей с раница с бомба може да се разхожда на наше летище и може да убива. Когато си поиска, необезпокояван.

Единственото от значение е огромната човешка мъка и страдание на близките на убитите и ранените.

Единственото от значение е, че още една майка е загубила детето си, някое момченце е останало без баща, а една от жертвите не можа да дочака рожбата си.