Кобрата: Не е важно да има мач с Кличко, а да го бия

Спорт

23-10-2012, 16:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Свилен Нейков връчи на боксьора чек от 10 000 лева за отличията

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди с чек от 10 000 лева носителя на европейската и интерконтиненталната титла в професионалния бокс Кубрат Пулев, съобщи SPORTLINE.BG.

„Изключително важен момент за България, защото нашият боксьор Кубрат Пулев отново защити титлата си и всичко това, за което се е готвил. В мача срещу Александър Устинов той показа едно тотално превъзходство над противника, като не му даде шанс и не отстъпи през целия мач. Всеки мач е свързан с голям риск, ако загубиш, губиш много и тръгваш обратно по стълбичката, тази отговорност Кобрат Пулев я носи в сърцето си – като отговорност към родината. Знаем за всички предложения на германски и други специалисти, но той обича България и се състезава за нея”. С това изказване министър Нейков похвали боксьора и обеща, че ще продължи да подкрепя този спорт у нас.

Кубрат Пулев върна жеста и подари на министъра снимка с автограф, на която позира с интерконтиненталния и европейския пояс. Освен това Пулев и треньорът му Михаил Таков благодариха на министъра за всичко, което прави за родния бокс.

„Искам да благодаря на министър Нейков за това, че след всеки мой голям успех министерството не го подминава и винаги ме награждават с нещо. За мен тази награда е едно уважение и голямо признание. Ако  по времето, когато още бях аматьор, бяха тези ръководства на министерството и на федерацията, може би нямаше да стана професионалист”, категоричен беше Пулев.

Пулев, обеща, че до няколко години няма да е по-слаб от легендарните братя Кличко. Той разкри, че следващият му мач ще бъде през декември, а след това ще очаква победителя от сблъсъка Адамек - Кънингам. Ако победи някой измежду двамата, то той ще получи правото да се бие за световните титли срещу някой от двамата украинци.
 
"Няма как по-скоро да играя от декември, След това чакам победителя от Адамек и Кънингам и спечелилият от нас ще получи правото да се бие за световната титла", заяви Пулев. - Въпросът не е само да се изправя срещу Кличко, а да играя добре и да го победя. Има много трудни съперници, не са само братята Кличко. Тактиката е различна срещу всеки противник, ако подцениш някой може да се върнеш много назад. Смятам, че мога да играя добре професионален бокс и след няколко години няма да съм по-слаб от Кличко", обеща софиянецът.