Полицаите с езици – на морето!

Политика

23-10-2012, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

МВР шефът призна, че езиците куцат на ченгетата за пред чежденците

Езиковата бариера все още стои пред полицейските служители и чуждите туристи, оплакаха се посланиците, участвали днес на срещата с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов

"Предприемаме следното: курсантите в академията на МВР – в зависимост от езиците, които владеят, да бъдат ползвани активно през летните месеци", отвърна им МВР шефът.

Цветанов поясни, че с посланиците са се договорили до януари да бъдат обновени информационните формуляри на различни езици.

"Проблем в почивните дни, когато не работят банките, е да внасят таксите за дадени криминални случки. За този летен сезон изготвихме служебни бележки, които да бъдат изготвяни от дежурните полицаи, и да бъдат внасяни в първия работен ден. Желанието на посланиците е да има изградени банкомати или терминали, където туристите могат да плащат", допълни министърът.

По думите ми сериозен напредък през последните 2 - 3 години е липсата на оплаквания от транзитно преминаващите граждани през страната ни.

Накрая Цветан Цветанов благодари на посланиците, като им каза, че срещата е била много ползотворна и мотивираща за него, а и за работещите в системата на МВР.