Край с бездомните псета в къщурки из кварталите

Мисия София

23-10-2012, 19:08

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Екоординатори ще обикалят столицата и ще ги прибират

Каквото било, било. Край с гледането на кучета по улиците, категоричен бе шефът на "Екоравновесие"  Манол Нейков.

Така той попари надеждите на стотици столичани, че като спретнат къщурка за бездомно псе пред блока и то ще остане незабелязано и ще отърве кастрацията или пък приюта.

По думите чу от тук насетне районните екокоординатори, с които работи "Екоравновесие", ще определят по-агресивните кучета, които да бъдат прибирани в новия общински приют.

"През този месец обявихме подбор на управленски персонал за приюта, който се изгражда в Горни Богров", продължи Нейков. Основните критерии са били да имат известни познания в гледането на животни.

Нейков допълни, че само за септември в столицата са получени 742 сигнала за бездомни кучета, а от тях са заловени 431.

Най-много сигнали са дошли от кварталите Люлин, Подуене и Витоша, а най-малко от централните – Средец и Оборище.

"За изминалия месец средствата, разходвани от "Екоравновесие" са 83.6 хил. лева, като 13.5 хил. са предоставени на неправителствени организации (НПО), а 26.4 хил. са за заплати на служителите", допълни Нейков.

Шефът на "Екоравновесие" съобщи за получен сигнал за бус, който, по неговите думи, не принадлежи на дружеството, но носи негови надписи, който събира кучета от определени райони и ги извозва в неизвестна посока.

"Това е изключително отвратително, докато ние тук се борим с проблемите някой продължават да работят с манталитета от преди години", оплака се Манол Нейков.