Автомивка изниква в парк

Мисия Пловдив

23-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Дали сме разрешение за временно строителство, обектът няма да пречи, казаха от кметството в Западен

Автомивка пониква в парка в район "Западен". Насред зелените площи, точно до църквата "Св. Климент Охридски" и параклиса е стартирал голям строеж. Теренът вече е ограден с телена мрежа, работници и машини копят основите и се стягат за издигането на сградата.

"Мястото е тихо и спокойно, от целия град тук идват майки с деца, а сега до пейките ще се движат автомобили", недоволства Надя Димитрова. В зелените площи около новата църква по цял ден е пълно с хора, които си почиват и разхождат, възмутени са и други майки от квартала.

В районната администрация днес е депозирана и първата жалба срещу изграждането на обекта.

Проверка на Plovdivutre.bg показа, че парцелът е реституиран преди години. Собствениците на терена поискали там да направят автомивка и получили разрешение за строеж от кметството в Западен.

"Издадохме нужните документи, това ще бъде временно строителство", обясни инж. Светлозар Терзийски. "Планът за автомивка е разгледан на експертен съвет, одобрен е и няма пречки там да се изгражда обект", категоричен бе районният експерт. Там ще се мият коли докато на съседния общински парцел не се построи спортна зала. "Когато това стане някой ден, частният имот с мивката ще се отчужди и там ще се изгради паркинг, който да обслужва залата", каза Терзийски.