НИЕ натискат за ремонт на стадион Пловдив

Мисия Пловдив

23-10-2012, 00:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Кметът да поиска 30 милиона от националния бюджет, призовават войводите

Кампания за реконструкция на стадион „Пловдив” и превръщането му в национален подемат общинските съветници от НИЕ. Инициативата им ще бъде включена в пакет от предложения, който ще бъде официално представен идния месец.

 

Стадионът е конструиран за близо 55 000 зрители. Той има потенциала да се превърне модерна спортна арена, където да се играят международни футболни срещи и турнири. Множество архитекти и инженери са категорични, че съоръжението не бива да се разрушава, каквито идеи имаше, а да се преустрои според последните изисквания. За целта ще са нужни близо 20-30 милиона лева, което е в пъти по-евтино от изграждане на изцяло нов национален стадион. Въпросът е дали кметът Тотев ще има кураж да поиска отпускането на средства от националния бюджет, заяви войводата Слави Георгиев.

 

Неговият колега Борислав Инчев изтъкна, че преди изборите Иван Тотев е давал щедри обещания за ремонт на стадиона. Идваха министри, говореше се за чужди инвеститори от къде ли не, за влагане на милиони евро. Всичко обаче се оказа сапунен мехур, който е на път да се спука. По стадиона от близо година нищо не е правено. Той явно вече е забравен от кмета и администрацията, заявиха още войводите.