В САЩ разследват енергийната напитка "Монстър"

Свят

23-10-2012, 19:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Доколко са полезни този тип напитки?

Агенцията на САЩ за контрол на храните и лекарствата съобщи, че разследва информацията за пет смъртни случая, които може да са свързани с енергийната напитка "Монстър" (Monster), а акциите на компанията паднаха с над 14%.

 

Компанията "Монстър бевъридж" е съдена и от семейството на 14-годишно момиче от Мериленд със сърдечен проблем, което починало след изпиването на две кутийки от енергийната напитка в рамките на 24 часа.

 

"Монстър", най-продаваната енергийна напитка в Съединените щати, съобщи, че не вярва нейната напитка по някакъв начин да е отговорна за смъртта на момичето. Все пак съдебното преследване и информациите и за други смъртни случаи може да доведат до ескалиране на призивите на критиците, сред които са двама американски сенатори и главният прокурор на Ню Йорк, за безопасност на напитките и начина им на маркиране.


Съдържащите високо ниво на кофеин напитки с агресивно звучащи имена, като Monster, Red Bull, Rockstar, AMP и Full Throttle, често са асоциирани с екстремни спортове, което ги прави изключително популярни сред младите хора.