Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

23-10-2012, 20:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 24 октомври

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Палестинската автономия.
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открият изцяло реновираното отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в София.
Премиерът Бойко Борисов и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан ще се запознаят с хода на строителството на пътната връзка на АМ „Хемус” със Софийски Околовръстен Път – пътен възел Яна. В проверката ще участват и министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.
В присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерски съвет ще бъде подписан Договор за изграждане на инфраструктура за широколентов достъп между Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” и Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР).
Премиерът Бойко Борисов, румънският министър-председател Виктор-Виорел Понта и европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, заедно с българо-румънска делегация, ще преминат по вече свързания Дунав мост 2.
„70 години българска академична лексикография” е темата на Шестата национална конференция с международно участие по лексикография и лексикология, която ще се проведе на 24 и 25 октомври в Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин”.

9.00 часа - Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще бъде патрон на научнa конференция в СУ „Св. Климент Охридски”. Форумът ще се състои в Ректората на университета (Конферентна зала, ет.2, Северно крило). Темата е „Трудовото и осигурителното право в България – мит и реалност”.
9.00 часа - Заседание на Народното събрание.
9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Евелин Банев и др. (чл. 321, чл. 321а от НК).
9.30 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин (чл.253, ал. 7 от НК ).
10.00 часа - Ще се проведе заседание на Министерския съвет.
10.00 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов ( чл. 304, ал. 1 и 2 от НК).

10.00 часа - ще се състои официално откриване на Дни на кариерата – 2012 година във фоайето на учебен корпус 12, Технически университет – София.
10.30 часа - в сградата на МРРБ ще се състои награждаване на класираните в „Конкурс за визуализация на бъдещата оперативна програма за регионално развитие 2014-2020 г.”
Заместник-кметът на София Ирина Савина ще се срещне с домоуправители от район „Средец”. Срещата ще се проведе от 18.30 часа в заседателната зала в сградата на район ”Триадица“, ул. ”Алабин” №54.

11.00 часа - Пресконференция на тема: “Кариерната мобилност на българите” ще се проведе в Зала Триадица 2 на Гранд Хотел София.
11.00 часа - Изложбата Париж 1900 от колекцията на Музея за изящни изкуства на Парижката община Пти пале ще бъде отворена за посещения от 26 октомври 2012 до 13 януари 2013. Пресконференцията ще се състои на 24 октомври в Националната галерия за чуждестранно изкуство, (пл. „Св. Александър Невски”, ул. „19 февруари” 1).
11.00 часа - Пресконференция на тема Затварянето на домовете за деца в Европа – ситуацията в България ще се проведе в БТА.
12.00 часа - в БТА ще се проведе пресконференция на Българско хирургическо дружество на тема „Хронични проблеми на хирургичната гилдия в България. 20 години от внедряването на лапароскопската хирургия в България”.
12.00 часа - в къщата музей „Н.Й. Вапцаров” (ул. „Ангел Кънчев” 37, ет. 4) в София ще бъде представена книгата „Дело 585/1942 Никола Йонков Вапцаров”.
13.00 часа - Дарителска инициатива за борба с рака на гърдата „За живота” ще бъде представена в БТА.

19.00 часа - Публична лекция на Шон Хомър, Американски университет в България на тема "Извори на надеждата: критика на лаканианския анти-утопизъм" ще се проведе в Библиотека „Филологии“, Ректорат, Софийски университет.