Секира за гръцките данъчни

Новините

23-10-2012, 00:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Международните кредитори поискаха незабавно да бъдат уволнени всички инспектори в страната

Международните кредитори на Гърция поискаха незабавно да бъдат уволнени всички данъчни инспектори в страната. Целта на крайната мярка е да се повиши ефективността на данъчните власти и да се изкорени корупцията сред тях, пише Стандарт.

Искането е заложено в поверителен меморандум на ЕС, ЕЦБ и МВФ, твърди гръцкият вестник "Етнос". От съдържанието на документа зависи дали на Атина ще бъде отпуснат поредния транш от спасителния заем. Ако не получи парите, Гърция няма да бъде в състояние да обслужва своите външни задължения и ще бъде принудена да обяви фалит. Не получим ли транша от 31,5 млрд. евро, ни чака глад, предупреди финансовият министър Янис Стурнарас.

Уволненията в гръцкото министерството на финансите може да станат още тази седмица. На освободените места ще се назначат 2235 нови данъчни инспектори. Техните договори ще са за три години без право да бъдат продължавани.

На всеки три месеца ще се прави атестация за ефективността на работата им. Ако се установи, че новите бирници не събират достатъчно данъчни задължения, те също ще бъдат уволнени.