Скрито съкровище и огнен Бургас за Деня на Черно море

Бургас Лайф

23-10-2012, 00:00

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Малко Търново ще вдигне летвата и ще изпише логото с огън на емблематичното за общината място Мишкова нива

По следите на изгубено съкровище ще тръгнат бургазлии в Меджународния ден на морето. Освен това  огромен надпис “Бургас 2019” от миди и камъчета ще краси морските ивици в Бургас, Созопол и Царево.

Инициативата е част от обединената кандидатура на морските общини за Европейска столица на културата през 2019-а година. Малко Търново ще вдигне летвата и също ще се включи в нестрандартната проява, но ще изпише логото с огън на емблематичното за общината място Мишкова нива. Това ще стане в последния ден от месеца, когато се чества Международният ден на Черно море.

Веселбата в Бургас ще започне още от 11 часа когато ще стартира играта „търсене на скрито съкровище”. Два отбора ще отговарят на въпроси, свързани с културния живот на града. На лодка, изработена от картон, бургазлии ще могат да подкрепят кандидатурата като оставят цветен отпечатък от длантта си и разкажат защо града заслужава да е Европейска столица на културата. За още повече настроение са осигурени награди и много изненади. Градусът на купона ще повишат и момчетата от Tri O Fivе със соул, фънк, R&B & джаз концерт пред общината от 18 часа.

Музеят на солта в Поморие също ще отбележи международния празник с лекция и дискусия за богатството на Черно море и солените езера в околността. Експозиция посветена на морето пък ще открият в несебърската зала „Арена“ в Стария град.