Челси на колене в Донецк

Спорт

24-10-2012, 07:51

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Шахтьор удари шампионите с 2:1

Европейският клубен шампион Челси претърпя поражение с 1:2 при гостуването си на "Донбас Арена" в Донецк, пише SPORTLINE.BG.

Двубоят започна по-найдобрият начин за домакините, които успяха да открият резултата още в 3-тата минута на мача. Алекс Тейшейра намери добре топката след разбъркване около наказателното поле на Челси и я вкара в мрежата на Петър Чех за 1:0. Скоро след това Вилиан имаше шанс да удвои резултата, но стреля над вратата. В 24-тата бе първата по-добра възможност за Челси, но Фернандо Торес я пропиля.

В следващите минути последваха опасни мелета пред Чех, но така и домакините не успяваха да преудолеят опитния страж на гостите. Това все пак се случи в 52-рата минута, когато Фернандиньо завърши с точен удар в обратния ъгъл една отлична контраатака на украинците и Челси вече изоставаше с 0:2. В самия край на мача Оскар вкара почетното попадение за лондонския клуб.

Това бе 15-та поредна победа като домакин във всички турнири за Шахтьор. Така тимът на Мирча Луческу вече усеща класиране за осминафиналите за сметка на някой измежду колосите Челси и Ювентус.

В други интересни двубои от снощи Барселона се наложи над Селтик с 2:1 с гол в продължението на мача, а Манчестър Юнайтед направи пълен обрат срещу Брага, след като губеше с 0:2 и стигна до победата с 3:2.

Всичко за снощните мачове от Шампионска лига четете в SPORTLINE.BG