Гришо отвя 32-ия в света, направи уникален удар (ВИДЕО)

Спорт

24-10-2012, 09:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Димитров се налoжи над Троицки с 6:3 и 6:2

Григор Димитров изигра един от най-добрите си мачове за сезона и отстрани поставения под №8 сръбски тенисист Виктор Троицки в първи кръг на турнира на твърди кортове в Базел.

Първата ни ракета демонстрира страхотен тенис и разгроми 32-ия в света сърбин с 6:3, 6:2 само за 73 минути, съобщи SPORTLINE.BG.

Най-добрият ни състезател проби на три пъти сервиса на балканския си съперник, докато сънародникът и добър приятел на Новак Джокович имаше само една възможност да направи това, но не успя да се възползва от нея.

Това бе първи мач за 21-годишния Гришо срещу 5 години по-възрастния от него Троицки, който в средата на миналата година записа най-доброто си класиране в ранглистата - 12-о място.

Българинът ще играе в следващия кръг с 30-годишния французин Жюлиен Бенето, който на старта победи руския квалификант Андрей Кузнецов в три сета 4-6, 6-3, 6-3.

Димитров е в първата половина на схемата и може да се срещне за първи път в кариерата си със своя идол Роджър Федерер, ако двамата стигнат до полуфиналите на турнира в Базел.