Внезапна загуба на памет по делото за двойното убийство в Рудник

Крими

24-10-2012, 00:00

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

"По това време взимах много и всякакви наркотици, изобщо не си спомням какво съм говорил пред полицаите", заяви един от ключовите свидетели в процеса срещу Иван Симов

След няколкочасов разпит на вещи лица, свидетели и две очни ставки заседанието по процеса за двойното убийство в Рудник продължава и към момента.

В продължение на още два дни пред състав на Бургаския окръжен съд с председател С.Стойков свидетелските си показания трябва да направят още четирима души и едно вещо лице.

Днес пред съда се изправи Пенчо Атанасов от Рудник, който бе конвоиран от затвора в Бургас, за да отговаря на въпросите на защитата и обвинението. Внезапно обаче Атанасов загубил паметта си и обяви, че изобщо не си спомня какво е говорил пред разследващите за убийството на лихваря Стоян Вълчев и Тодорка Калпаклиева. "Тогава взимах много и всякакви наркотоци-хероин, амфетамини и екстази, не помня изобщо какво съм приказвал в пред полицаите", заяви свидетелят.

Това наложи искане за прочитане на показанията дадени за досъдебното следствие на Атанасов, в които той твърди, че обвиняемият Иван Симов бил много злопаметен и отмъстителен. Чувал и закани от страна на подсъдимия , че ще дойде ден, в който ще вземе пушката и ще застреля някого.

Записаните от следствието показания Пенчо Атанасов не оспори, но още веднъж повтори, че не помни нищо, за което още веднъж се оправда с употребата на големи количества наркотици. За разлика от тази загуба на памет и видно от показанията около личността на жертвата, Атанасов разказа в детайли колко пъти, къде и по какъв начин е получавал суми срещу лихви от убития, както и за друга негова незаконна дейност свързана с нелегален пътнически превоз.

След изслушването на тези показания Стефан Стойков призова двама други свидетели като поради противоречия в показанията им проведе очна ставка между бащата на обвиняемия-Кръстьо Симов и Анатоли Средков, за когото е работил Симов -старши. В предходното съдебно заседания Средков заяви, че бащата имал самоделно оръжие. Именно със самоделка са застреляни жертвите, но и до ден днешен оръжието на убийството не е намерено. На тези твърдения Кръстьо реагира остро и заяви пред съда, че оръжие през живота си не е пипал, само бил виждал, когато бил в казармата.

Процесът продължава и утре с разпит на свидетели и вещи лица.