Коледна добавка за най – бедните пенсионери, но само ако има излишък

Парите

24-10-2012, 00:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това ще стане ясно в края на ноември

Ако има излишък в бюджета може и да има възможност хората с най-ниски пенсии да получат коледна добавка в края на година, заяви финансовият министър Симеон Дянков, предава БГНЕС.

Той бе помолен да помолен да коментира думите на социалния министър, според който има такава вероятност и това ще стане ясно в края на ноември. Ако обаче няма излишък, коледни добавки няма да има. Той коментира това, след среща с председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. След нея стана ясно, че на заседание на парламентарните комисии по наука, образование и бюджет ще бъде обсъдено предложението за отпускане на още 20 млн. лева за увеличаването на единния разходен стандарт в средното образование, който ще стане около 100 млн. лева.

Работна група, която ще заседава днес в министерството на образованието трябва да излезе с предложения до министъра на образованието и на финансите за промени в заплатите на персонала на училищата и детските градини. Синдикатът на българските учителите ще настоява всички средства, с които се увеличава единният разходен стандарт в средното образование, да отидат за заплати на персонала в детските градини и училищата.