Хаан се прехласна по "Хемус"

Мисия София

24-10-2012, 14:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"България може да бъде използвана за пример как се строят магистрали"

Еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хаан заяви, че България може да бъде използвана за пример за това как се изпълняват инфраструктурни обекти, как се строят магистрали и се въвеждат в експлоатация.

"България не е само пример за усвояване на всички европейски фондове. България няма нито една спряна програма, нито замразена. Европейската Сметна палата е потвърдила своето позитивно становище за системите за управление и контрол при кохезионни фондове, които са изградени в България. Така нареченото ниво на грешка, заради което на много страни им са замразени и спрени програмите в България, е под необходимите 2%", каза еврокомисарят, която инспектира строителството на пътната връзка на АМ "Хемус" с Околовръстен път – пътен възел Яна.

"Изключително съм впечатлен от това, което виждам не само на тази магистрала, но и от напредъка, който има по изграждането на всички магистрали, които инспектирахме и открихме заедно с министър-председателя ви", допълни той.

Еврокомисарят благодари на Бойко Борисов за работата, която е свършил до момента в интерес на българските граждани.

"Това е изключително важно за бъдещото развитие на икономиката в България", посочи Хаан.

"Това, което строим и всеки ден показваме на хората, ще остане и за българските граждани, и за всички европейци, които пътуват оттук", заяви на свой ред премиерът Бойко Борисов.

"Догодина асфалтираме и някъде май месец ще предадем пътя на българските граждани. Всичко друго са празни приказки. Думите отлитат, построеното остава", категоричен бе  министър-председателят.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"