Непрогледен мрак цари на Младежкия хълм

Мисия Пловдив

24-10-2012, 17:08

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Със смяната на времето районът ще е непристъпен, алармира наша читателка

Това не е копие на картината „Черния квадрат” на Малевич, нито пък репортаж от изоставена мина или къща с духове. Това е снимка на алеята в подножието на Младежкия хълм в Пловдив след залез слънце. Кадърът бе изпратен на Plovdivutre.bg от наша редовна читателка.

 

Осветлението от Факултета по дентална медицина огрява част от алеята. Щом го подминат обаче окъснелите минувачи  могат да разчитат за помощ само на луната. Рисковете не са за пренебрегване – могат да настъпят кучешки фекалии или да се спънат лошо. Трябва да се вземат предвид и бродещите в района нощни труженички, които вероятно са счупили част от лампите, за да могат да работят спокойно, споделя Мария, на която често й се налага да минава по алеята. През лятото се стъмваше късно и нямаше големи премеждия. След няколко дни обаче със смяната на времето мракът ще направи района недостъпен. Това ще увеличи разходите ми за транспорт, които иначе мога да си спестя, изтъква още младата дама. Парадоксалното е, че съвсем наблизо отвъд булевард „Христо Ботев” бе направена цветна инсталация с герба на Пловдив, за която бе поставено специално допълнително осветление, изтъква тя.

 

Plovdivutre.bg отнесе сигнала до Никола Янакиев - директор на общинско предприятие “Организация и контрол на транспорт”, натоварено с поддръжката на уличното осветление. Той заяви, че във възможно най-кратки срокове ще бъде направен оглед на място, който трябва да установи състоянието на мрежата. Ако можем ще поставим лампи по алеята. Проблемът е, че недоброжелатели бързо ги чупят и скоро светлината пак изчезва. Може обаче да се окаже, че проблемът е в липсата на връзки за осветление. Тогава ще се наложи да кандидатстваме за финансиране от бюджета за догодина, зави още Янакиев.