От 1 януари 2014 г. Лондон освобождава трудовия пазар за българи

Животът

24-10-2012, 00:00

Снимка:

Интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След 14 месеца търсим работа на Острова свободно

От 1 януари 2014 г. българските работници ще бъдат добре дошли на трудовия пазар в Обединеното кралство, каза за „Капитал Daily" Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България.

На слуховете, че ще има удължаване на срока на ограниченията за трудовия пазар за българи и румънци в Обединеното кралство посланик Алън отговоря, че след 14 месеца ограниченията отпадат и българските и румънски работници ще могат да търсят работа на острова, пише електронното издание на 24 часа.

„Една от партиите в управляващата коалиция наистина преди време спомена, че допуска ново въвеждане на визови режими за българи и румънци, но истината е, че в момента тече преглед на отношенията с Европейския съюз. Разглеждаме всеки аспект, търсим къде нашите компетенции и опит са от полза на Европа и къде европейският опит и компетенции са полезни за нас", уточнява посланикът.

„Какви са ползите, какви са рисковете. Консултираме се с отделните държави, консултираме се с частния сектор, с правителствените организации.В хода на този преглед е споменато като въпрос и свободното придвижване на работници", допълва Джонатан Алън