Жители на "Дружба", не пийте вода от чешмата!

Мисия София

25-10-2012, 14:34

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Водата била мътна и пълна с желязо, признаха от "Софийска вода"

Строително-ремонтни работи за промяна на схемата на водоснабдяване в района на ж.к. „Дружба” 1 вчера стана причина за влошаване на физико-химичните показатели на питейната вода в квартала, съобщиха от "Софийска вода".
След получени сигнали от клиенти, екипи на „Софийска вода” предприеха незабавни проби на водата през нощта на 24 срещу 25 октомври 2012 г.

Резултатите потвърждават, че мътността на питейната вода в ж.к. „Дружба” 1 е силно повишена, както и съдържанието на желязо.
Днес през деня са взети повторни проби от водата във водопроводната мрежа. Очаква се резултатите за физикохимичните показатели да са готови до няколко часа. Микробиологичните изследвания на водата ще бъдат готови най-рано след два дни. По данни от екипите на място, към обяд на 25 октомври 2012 г. мътността на водата във водопроводната мрежа вече е незначителна, но е необходимо технологично време тя да се избистри и по пътя до домовете на клиентите.
„Софийска вода” ще информира своевременно своите клиенти за резултатите от новите проби. Докато не бъде потвърдено доброто качество на питейната вода в района, е препоръчително тя да не бъде използвана за питейни нужди. За битови нужди водата е добре да бъде преварена.