ГЕРБ пак ръчка за ежемесечно отчитане на парното

Мисия София

25-10-2012, 16:29

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Отново бе възобновена отдавнашната идея за сметките

Да се въведе задължително едномесечно отчитане на парното.

Това предлага депутатът от ГЕРБ Диян Червенкондев, според когото е по-разумно потребителите да си сложат уреди с радиоотчитане. Ако вече някой е подменил стария си уред с нов, но от по-старо поколение, няма да се наложи задължително да го подмени с такъв, който позволява отчитане от разстояние.

Още през април идеята за задължително ежемесечно отчитане на парното бе лансирана от управляващите, но чрез Валентин Николов - тогава в ролята му на заместник-министър на енергетиката. Сега ГЕРБ се върна към текстовете, които този път идват по инициатива на Диян Червенкондев:

"Предложенията основно ще бъдат в насока задължително месечно отчитане. Дали ще бъде дистанционно или по конвенционален способ, ще бъде въпрос на коментар", каза той пред Дарик.

Червенкондев е категоричен, че уредите с електронно отчитане са по-добри и са бъдещето на тази услуга: "Не е задължително тези уреди да бъдат заплащани от самите собственици на апартаменти. Те могат да бъдат наети, могат да се ползват под наем, могат да бъдат под лизинг, да са собственост на фирмите за дялово разпределение, на Топлофикациите, така че финансово да не се затрудняват собствениците на апартаменти".

Според Червенкондев уредите за радиоотчитане не са по-скъпи от обикновените.