Старейшините превземат хижа „Здравец”

Мисия Пловдив

25-10-2012, 16:19

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Плащат си сами за транспорта, храната и нощувките

Следващото заседание на пловдивския Общински съвет на 9 ноември ще се проведе в бившата хижа и настоящ екохотел „Здравец”. Това реши председателят на местния парламент Илко Николов, който на днешната сесия получи правомощията да назначава сам място и дата за събиране на старейшините.

Идеята да заседават в рамките на парк „Родопи” даде Спас Гърневски от ДСБ. Той дори настоя градската управа да прехвърли стопанисването му от община Куклен към Пловдив. Разноските за транспорт, храна и нощувки, ако някой реши да преспи в хотела, ще се поемат от самите съветници. След сесията, в „Здравец” старейшините ще преминат и курс на обучение, който ще включва теми като градско планиране, транспорт и други.

На днешното заседание Общинският съвет прие промени в наредбата за осигуряване на обществения ред. До 5000 лева скача глобата за вдигане на шум между 14 и 16 и между 22 и 6 часа в рамките на града. За измерване на звуковия фон вече е обявена процедура за поръчка на апарати, които струват 10 000 лева. За работа с техниката ще бъдат обучени двама общински служители. Това съобщи кметът Иван Тотев.

Старейшините дадоха още съгласието си бившият ресторант "Бялата воденица" в Кючук Париж да бъде продаден на търг с начална цена от 250 000 лева и стъпка 2000 лева без ДДС. Те назначиха и д-р Евелина Славчева за управител на ДКЦ I. След заседанието съветниците се почерпиха с баклава, която доставиха представители на мюсюлманската общност в града по случай Курбан Байрям.